duminică, 30 august 2009

De ce sunt liberal...

Ion Zurescu, redactorul şef al ziarului „Liberalul" din perioada 1946-1947, a murit in detentie la penitenciarul Aiud in anul 1960 neclintit in credinta lui liberala. Iata ce scria inainte de a muri:

"De ce sunt liberal?
- Sunt liberal fiindca doresc sa gandesc, sa vorbesc si sa muncesc liber.
- Sunt liberal fiindca doresc sa-mi respect credinta asa cum o respect eu pe a tuturor oamenilor.
- Sunt liberal fiindca doresc sa-mi rostesc parerile fara teama si fara amenintari.
- Sunt liberal fiindca doresc sa muncesc si sa ma pot bucura de rodul intreg al muncii mele cinstite.
- Sunt liberal fiindca doresc sa-mi fie respectata viata, familia, avutul si casa, asa cum le respect si eu pe ale tuturor romanilor.
- Sunt liberal fiindca doresc sa pot lasa urmasilor mei agoniseala vietii mele.
- Sunt liberal fiindca doresc sa traiesc si sa ma desavarsesc potrivit puterilor şi inclinatiilor mele.
- Sunt liberal fiindca doresc ca toti oamenii sa traiasca liberi si demni.
- Sunt liberal fiindca doresc ca fiecare om sa ocupe in lume locul potrivit puterilor si meritelor sale.
- Sunt liberal fiindcă doresc sa traiesc liber intre oameni liberi si nu in mijlocul unei gloate.
- Sunt liberal fiindca doresc sa fiu carmuit de cei mai buni alesi ai unor oameni liberi.
- Sunt liberal fiindca doresc ca libertatea si demnitatea neamului si a Tarii mele sa fie respectate asa cum le respecta si el pe ale tuturor fara a stanjeni desavarsirea mea ca om.
- Sunt liberal fiindca doresc ca lumea sa propaseasca prin munca si prin intelegerea tuturor oamenilor si a tuturor neamurilor si nu prin discordia lor.
- Sunt liberal fiindca socot libertatea bunul cel mai de seama al omului, iar pe om bunul cel mai de pret al lumii.
- Sunt liberal fiindca nu ma simt cu adevarat om decat daca traiesc liber.
- Sunt si raman liberal fiindcă Partidul Naţional Liberal prin marii sai conducatori din trecut ramane aparatorul tuturor acestor libertati si infaptuitorul tuturor marilor reforme.
- Ca liberal inteleg ca lupt pentru libertate si pentru tara."

vineri, 28 august 2009

Idiotii

Cunoasteti altii mai idioti ca ei? Eu da, dar ma abtin de la comentarii...

Untitled from Mihai Petre on Vimeo.




joi, 27 august 2009

Cheta pentru Udrea

Fac un apel catre toti cetatenii de bine din Romania! Se pare ca doamna Elena Udrea duce lipsa de... organ. Si ca sa i-l scoatem din cap, propun sa strangem niste bani si sa o trimitem in vacanta in Croatia, in faimoasa lor statiune turistica, Pula. Pentru moment, eu sunt dispus sa donez o bacnota din moneda nationala a Botswanei. Cine e cu mine?

marți, 25 august 2009

Avem un candidat Bataios



S-a anuntat un nou candidat la presedintia Romaniei. De data asta prin intermediul internetului. Si e un candidat bataios. A, nu, stati linistiti... Asa il cheama. Bataiosu Marian. Si ca orice (viitor) presedinte e jucator. Adica stie karate, petrece vremea prin biblioteci si... ii place la racoare. O afirma chiar el!
Bataiosu se alatura deja faimosilor candidati la presedintia Romaniei, Nati Meir, Gigi Becali, CV Tudor, Miron Cozma (inca nesigur) sau Kelemen Hunor... Unde esti tu, Tepes Doamne?!

Visul lui Jiji Becali

“Am vazut un vis superb! De obicei visez oi cu lapte cand urmeaza ceva bun, dar acum am vazut ceva nemaipomenit, unic! Erau oi cu lana de aur, cu ugerele pline de lapte! Ceva bun mi se va intampla in curand, nu stiu exact ce, o fi tinerii astia ai Stelei, care ma vor ajuta sa castig Liga Campionilor!”, a spus Gigi Becali la GSPTV.

luni, 24 august 2009

duminică, 23 august 2009

23 august


23 august inseamna intoarcerea armelor impotriva fascistilor in al doilea razboi mondial si... ziua lui Papy.
Deci...


Si LA MULTI ANI Papy!

Ramane cum am stabilit, da? Pe ei si pe mama lor!!!


duminică, 16 august 2009

Azi am sarbatorit

Ziua buna se cunoaste de dimineata. Astazi si cafeaua a iesit mai buna, valurile au fost mai mari, soarele a fost mai bland si vestile bune au curs toata ziua.

Curtea de Onoare si Arbitraj a PNL a dat dreptate gruparii Andrei Gerea-Ion Popa si a invalidat alegerile PNL Arges. Deci, teoretic, Miutescu nu mai e presedinte al PNL Arges. Pun pariu insa ca urmeaza si o contestatie la decizia COA. Astept sa vad cum or sa decurga lucrurile la Arges: cine o sa fie numit presedinte interimar, cine o sa compuna noul birou si care o sa fie starea de spirit. Rasare soarele si pe strada Egalitatii nr. 3?

Pana atunci, insa, sa sarbatorim vestile bune!

vineri, 14 august 2009

Al Qaeda pe litoralul romanesc

Dupa ce a bombardat viata de partid a unora pe blog (motiv pentru care a si fost exclus din PNL), tanarul liberal Mujahedin-e Khalq Iahim Ertep pregateste noi atacuri. Pastrati aproape...

Lectia Obama in online

"Despre lipsa de rezultate ale oamenilor politici din mediul online local nu se poate spune, pe scurt, decat ca n-au cu ce, cu cine si pentru cine. Politicienii romani nu stiu sa-si creeze campanii online solide, se rezuma doar la bloguri, pe care nu le actualizeaza, si nu se folosesc retelele sociale, reiese dintr-o serie de interviuri pe care MONEY.ro le-a realizat cu specialisti online si oameni politici."


Printre altele, la alegerile locale eu i-am facut Ancai Barbu cont pe hi5, iar la parlamentare tot hi5-ul i-a adus cateva voturi lui Andrei Gerea. O modalitate foarte buna de a transmite mesaje electorale. Pe langa apelul telefonic, sms-uri, mash-uri, bannere, pliante si tot ce inseamna o campanie electorala.

Sincer sa fiu, mie mi s-a parut extraordinara campania Aliantei DA si a candidatului Basescu la prezidentialele din 2004. Cu strategia online si cu toate bannerele online. O parte din victorie i-a adus-o internetul. Cand o sa invatam si noi asta?

joi, 13 august 2009

"Condoleante"

Dragos Delureanu: "Mihai, oameni ca mine te dau afara pe tine din partid"

Dragos Delureanu catre un prieten: "Transmite-i tu lui Mihai condoleante ca nu mai e in PNL"

Ma mare, la soare...

La mare, la soare, pe litoralul romanesc. Mai precis, in Jupiter, in campingul Zodiac (adica suntem cu cortul). Eu cu Silvia, Alex cu Papy si Carmen. Ieri ne-am intalnit si cu Andrei si cu fetele lui. Sper sa iesim curand si la o bere.

PS: Un pasaroi ne-a sfatuit sa ne ferim de o meduza care, cica, e si ea prin zona. Mersi, sefu'!

miercuri, 5 august 2009

Nascut liber - iunie-august 2009








La multi ani, Alex!


La multi ani, bunul meu frate! Sa iti dea Dumnezeu tot norocul din lume, toata iubirea si multa sanatate! Vorba unui clasic in viata: "O mie de ani, cu mana in bani si fara reparatii majore!"


Queen-Friends Will Be Friends

Si pentru ca nici astazi nu pot sa nu fiu rautacios:
Stefane, eu am frate!

marți, 4 august 2009

Mihai Voicu imi ia apararea!

Pe blogul sau personal, Mihai Voicu scrie, ca raspuns la un comentariu dat de mine la o postare a dansului, ca i se pare de neacceptat excluderea mea din PNL.

"Mihai Petre spune:

“Daca cineva isi imagineaza ca toata lumea are o parere buna despre el si ca nimeni, niciodata, in nicio conjunctura nu il caracterizeaza ca fiind prost, cretin sau in alte feluri, inseamna ca este vorba de Caligula sau de Ceausescu.”
Domnule Voicu, dati-mi voie sa mai adaug 2 nume langa cele deja amintite de dumneavoastra. Postelnicescu (PNL Pitesti) si Miutescu (PNL Arges). Nu a trecut nici o saptamana de cand am fost exclus din PNL pentru ca am avut “neobrazarea” sa ii critic pe blogul meu personal pentru rezultatele proaste inregistrate la alegerile europarlamentare. Acum astept decizia COA sau ne vedem peste un an, tot in PNL…"


"mihaivoicu spune:

Mi se pare de neacceptat! Credeam ca doar in PD sunt exclusi membri pentru delictul de opinie."

luni, 3 august 2009

A murit Sorin Bottez, unul dintre fondatorii PNL


Presedintele Asociatiei pentru Educatie Cetateneasca, ASPEC, Sorin Bottez, a murit vineri, anuntul fiind facut de Fundatia Romana pentru Democratie.

Sorin Bottez impreuna cu cativa prieteni si colegi a initiat refacerea Partidului National Liberal, in ziua de 22 decembrie 1989.

Sursa Ziare.com


Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

Paulo Coelho si Slash

Paulo Coelho - Altchimistul

“Cand vezi aceleasi fete mereu […] ajungi sa-i consideri ca facand parte din viata ta. Si daca fac parte din viata noastra, incep sa vrea sa ne-o schimbe. Daca nu esti asa cum vor ei, se supara. Pentru ca toti stiu exact cum trebuie sa traim noi. Si niciodata n-au habar de cum trebuie sa-si traiasca propriile lor vieti.”

Slash - Godfather theme