marți, 29 septembrie 2009

Dimineti frumoase

Zilele frumoase se cunosc de dimineata. Pentru mai multe informatii click aici. Mai vorbim dupa...

luni, 28 septembrie 2009

sâmbătă, 26 septembrie 2009

Joboscop - sau ce ar trebui sa se angajeze unii

BestJobs te ajuta sa aflii jobul care ti se potriveste. Amuzanta ideea, mai ales ca mie imi recomanda sa ma angajez ca si... comic :)
Deci:
Andrei Dominic Gerea - Instructor de supravietuire
Adrian Miutescu - Sofer de curse
Marius Postelnicescu - Paznic de buzunare
Stefan Alexandru - Stewardeza
Traian Basescu - Pilot de vanatoare
Mircea Geoana - Student
Sorin Oprescu - Scaraotschi
George Becali - Ceas vorbitor
CV Tudor - Asasin platit
Supriza cea mai mare am avut-o insa atunci cand am introdus numele lui Crin Antonescu. Conform site-ului astuia, cel mai potrivit job pentru candidatul liberal la presedintie este... Presedintele Romaniei

Vrei sa incerci si tu? Da un clik aici si vezi ce job ti se potriveste.

vineri, 25 septembrie 2009

EBA are Syda

EBA are Syda, chiar daca nu e sero(x)pozitiva! Mai mult, le-a dus si bunicilor ei, in localitatea Alexandru cel Bun, in judetul Neamt, alaturi de alte cadouri!


Si pentru ca Elenuta e fata de cartier, l-a convins pe tata Basescu sa legalizeze drogurile. Ca cica mai ia voturi.


Intrebarea e insa alta... Dar cu curvele ce-ati avut, domnule Basescu?

joi, 24 septembrie 2009

marți, 22 septembrie 2009

Scrisori catre tineretul roman

"Imi amintesc ca prin vis ca, intr-o zi friguroasa de sfarsit de noiembrie, fuseseram convocati cativa membri ai Tineretului Liberal, prin Mihail Farcasanu, de catre profesorul Gheorghe Bratianu, la locuinta varului sau, Nicolae Sturdza. Discutam unele probleme cu marele nostru istoric, cand deodata a sosit printul Sturdza, alb la fata, si i-a spus varului sau ca fusese gasit in padurea Strejnicul trupul oribil mutilat al marelui Nicolae Iorga. L-am vazut pe profesorul Bratianu albindu-se la fata. I-am propus atunci sa organizam numaidecat un grup de studenti liberali ca un fel de straje personala a lui. Mi-a multumit cu politetea desavarsita care-l caracteriza, dar a declinat oferta, spunandu-ne ca soarta oamenilor politici nu ingaduie sa nu li se intample ceea ce le-a fost scris. Peste doisprezece ani, prorocirea i se va indeplini, in celula plina de sange de la Sighet."

"[...] Mihai Farcasanu, ajutat de sotia lui Pia, a adunat multe sute de tineri liberali la Florica, la data de 4 mai 1941, pentru comemorarea a cincizeci de ani de la moartea intemeietorului Partidului National Liberal, Ion C. Bratianu. Ni s-a aratat atunci, intacta, camera unde murise, cu o jumatate de veac mai inainte, Ion C. Bratianu. Totul fusese pastrat asa cum aratase la data mortii. Patul de campanie, uniforma de Junker, sabia, chiar si baia in care obisnuia sa faca bai de foi de nuc. Mai tarziu, iconoclasmul comunist a facut din Florica Bratienilor lacas pentru copiii greci rapiti de E.L.A.S. si apoi o porcarie, adica o coperativa pentru cresterea porcilor..."

Dan Amedeu Lazarescu
"De unde vine ideea ca rolul nostru consta in a indura si a astepta - ca expresie a celei mai inalte virtuti izolate, - iar, ca atitudine generala in a ne inchina tuturor vicisitudinilor? Este adevarat ca, traind sub clima aceasta continentala excesiva, ca fiind hibrizi, popor de rascruce, unde s-au amestecat pamantenii cu toti veneticii Levantului si s-au ciocnit caile imperialismelor, suntem, structurl, un neam de oportunisti, de profitori ai zilei, de oameni ai tranzactiei si ai servilismului? Este adevarat prin urmare ca materia din care suntem plasmuiti noi fiziceste si istoriceste duce fatal la lipsa de atitudine si la lipsa de caracter; si ca deci noi nu suntem vinovati de acest lucru, dim moment ce legi severe ne-au imprimat o atare pecete?"

"Trebuie sa-ti dai seama ca [...] iti pregatesti drumul aspru al pionieratului, al celui ce incearca marea aventura a vietii: aceea de a se darui unei idei, unei opere, de a-si pastra puritatea. Nu pentru avantaje vei face asta, nu pentru situatii, nu pentru bani, ci pentru tine. Si poate gestul tau, alaturi de al altora, care vor apuca pe aceeasi cale, va servi, va impune mai tarziu un alt stil lumii unde traieste."

"E fara indoiala greu sa pornesti intr-o glota ostila, acre te va uri, care va voi sa te duca la dimensiuni meschine, care iti va atribui mobilele si gandurile ei fara frumusete. Va fi o incercare hotaratoare, sa suporti rictusul si poate ostracizarea beneficiarilor imortalitatii curente. Dar va trebui sa infrunti acest noroi al vremurilor. Pentru a te putea tu ridica in rangul omului pentru care ai fost facut."

"Daca am privi mai atent manifestarile noastre de "opinie" - presa de exemplu - am avea un sentiment teribil de umilire. Tonul tragic, vehement, vulgar, "revolver", umflat la maximum, reaua credinta, minciuna materiala enorma, santajul etc. sunt atat de evidente, incat citirea acestor materiale ale josniciei sociale ni se pare un indice rusinos de inconstienta si de trivialitate. Presa noastra a ajuns la un moment dat atat de corupta, atat de nepasatoare fata de misiunea obiectivitatii, a consemnarii adevarului, atat de inferioara ca manifestare spirituala, atat de lipsita de vocatie, incat nicaieri cuvantul lui Balzac nu s-ar fi putat aplica mai bine: Daca presa n-ar exista, n-ar fi trebuit sa fie inventata."

"Dar cine nu stie ce inseamna lectura pentru conturarea personalitatii noastre? A citi este important nu numai pentru a ne extinde cunostintele si a face progrese in capacitatea noastra de gandire, cat pentru a ne gasi pe noi insine. Toti am facut experienta descoperirii unor afinitati, necunoscute pana atunci, intre tendinte confuze, existente in noi, si forme clare, precis exprimate in carti, fara ajutorul carora am fi ramas ignoranti in ceea ce ne priveste. Lectura devine astfel o tehnica de definire a personalitatii, un drum al autocunoasterii; si prin urmare al desavarsirii, al dezvoltarii individuale. Ea constituie in acelasi timp o baza a libertatii spirituale. Fiinca numai luand contact cu pluralismul gandirii omenesti ne vom putea orienta conform propriilor noastre puncte de vedere. Ea ne ajuta la castigarea acelei independente interioare de unde naste forta luptei pentru adevar, pretul vietii - spunea Michelet - care este de a gasi adevarul si a-l rosti dupa inima sa."

"Este cunoscut cazul unora dintre intelectualii nostri care, pusi sa aleaga intre diverse curente politice ale momentului, se conduc dupa criteriul, afisat de altfel de ziarele sub cenzura, ca lumea merge spre stanga. Nimeni nu stie astazi ce este stanga si ce este dreapta. Intelectualii de care vorbesc adopta acest oportunism necontrolat; si, pentru ca stanga (fie chiar comunismul) le repugna, adera la social-democratie (considerata ca o fatada a la page, insa in realitate drept continuare a unei perfecte disponibilitati)."

"Daca Dumnezeu este lumea aceea spirituala spre care aspira sufletul nostru, atunci intelesul cuvintelor evanghelistului Ioan isi capata intreaga lui greutate: Dumnezeu este iubire. Fiinca iubirea este unica poarta prin care putem merge spre depasirea noastra, spre cofundarea in alta existenta, prin care putem arunca puntea intre noi si transcendenta. Si cel ce ramane in iubire ramane in Dumnezeu. Ramane adica in lumea spiritualitatii, a vocatiei celei mai inalte a omului."

"Eterna tinerete a crestinismului nu poate conveni statului - spunea Kierkegaard, profetizand conflictul intre statul total si libertatea spiritului. Opozitia dintre spirit si materie a devenit, intradevar, astazi, tot atat de acuta ca si atunci cand Fiul omului a pronuntat ultimele cuvinte pe Cruce. Lamma, lamma sabactani, poate striga astazi spiritul omenesc ingenunchiat: De ce m-ai parasit, Doamne?"

Mihail Farcasanu
"Iubind puterea cu o asemenea dragoste incat ar fi platit oricat spre a se vinde"

Flaubert

joi, 17 septembrie 2009

4 persoane au demisionat din conducerea PNL Arges

Adrian Miutescu, parasit si de oamenii sai • Doi dintre cei care si-au dat demisia erau vicepresedinti

PNL Arges nu reuseste sa-si gaseasca linistea. Din contra. Alte patru persoane au demisionat din conducerea partidului. Vicepresedintii Valeriu Acatrinei si Vasile Chiroiu si Cristian Soare si Daniel Crisan, membri ai Biroului Politic Teritorial, si-au dat demisia din BPT. Fiecare dintre cei patru a demisionat individual. „Sunt nemultumit ca oameni de valoare sunt tinuti deoparte. Noi, liberalii, am devenit din ce in ce mai slabi si din ce in ce mai subtiri in Arges. Suntem tot mai putin credibili in judet. Demisia mea este un semnal ca asa nu se mai poate si ca trebuie sa se faca ceva pentru ca situatia cu PNL Arges sa se schimbe.“, declara pentru TOP Daniel Crisan, unul dintre demisionari, care este si consilier judetean. Toti cei patru erau apropiati ai presedintelui partidului, Adrian Miutescu. Este prima schizma in gruparea Miutescu dupa demisiile din conducerea PNL Arges a membrilor gruparii Andrei Gerea-Ion Popa.

Sursa Top

marți, 15 septembrie 2009

Partidul Democrat Liberal Taranesc Crestin si Democrat

Oare asistam la nasterea unui nou partid? Partidul Democrat Liberal Taranesc Crestin si Democrat
Care e miza? PD-L primeste astfel o istorie.
Corneliu Coposu se rasuceste in mormant!

RIP Patrick Swayze

sâmbătă, 12 septembrie 2009

joi, 10 septembrie 2009

marți, 8 septembrie 2009

La multi ani, Andrei Gerea!



Grand Spoof 2009

In perioada 31 august - 6 septembrie a avut loc a treia editie a Grand Spoof, singurul concurs romanesc de parodiat reclame, fie ele romanesti sau internationale.

Ce este un spoof?
Un spoof este reclama parodica care face referire la o alta reclama, folosindu-se de notorietatea ei pentru a servi unei alte marci, adesea inventate, sau pentru a realiza o simpla parodie, neasociata niciunui alt brand. Cu toate acestea, spoof-ul nu este o reclama comparativa, ilegala in Romania, sau plagiat, ci foloseste elementele dintr-o reclama cunoscuta pentru a le reinterpreta si pentru a crea un nou sens.

Despre ADfel
ADfel este primul festival de publicitate neconventionala din Romania, organizat de IQads si
24-FUN. Ajuns la a patra editie in 2009, evenimentul isi propune ca in fiecare an, timp de o saptamana, sa promoveze gandirea alternativa in publicitate si metodele neconventionale prin care brandurile isi comunica mesajele catre consumatori. Pe langa ideile neconventionale implementate in spatiul terasei, festivalul contine o serie de workshop-uri si conferinte dedicate subiectului, concursuri de creativitate, iar incepand cu acest an va reuni intr-o expozitie speciala cateva dintre cele mai bune executii neconventionale realizate de agentii de publicitate locale.

Sursa: IQads

Cam atat despre concurs. Acum sa vedem castigatorul de anul acesta.


Locul 1: Pornoliga (HappyFish.ro)
Vezi mai multe video din Reclame

Dar cum, bineinteles, nu putea sa lipseasca si partea politica, pe locul 10 am gasit am gasit urmatorul spoof:


Locul 10: Votul e la tine (Victor Kiraly)
Vezi mai multe video din Reclame

Castigatorul primei editii a Grand Spoof, „Budai Beer”, s-a bucurat de un imens succes. Iata-l:

joi, 3 septembrie 2009

TNL cere Premierului Emil Boc sa se razgandeasca in privinta Legilor Educatiei

Tineretul National Liberal isi manifesta ingrijorarea acuta fata de decizia premierului Emil Boc de a incepe procedurile pentru adopatarea raspunderii Guvernului pe Legile Educatiei. Studentii liberali, ca orice alti studenti sau elevi din Romania, sunt direct afectati de haosul din invatamant, motiv pentru care cerem Guvernului ca cel putin acum, in al 12-lea ceas, sa renunte la procedurile de asumare a raspunderii si sa supuna acest pachet de legi unor dezbateri serioase parlamentare, dezbateri la care sa participe si specialisti. De altfel, si rectorii celor mai importante Universitati in tara sunt de parere ca adoptarea Legilor Educatei prin asumarea raspunderii guvernamentale este absurda.

Legile Educatiei trebuie sa corespunda, tehnic, vremurilor contemporane, dar si realitatilor europene, iar in egala masura trebuie sa fie agreat de elevi, studenti, sindicate si amendat de profesori acolo unde este cazul. In plus, consideram ca avem nevoie de un pachet de legi care sa nu se mai schimbe de la an la an; invatamantul trebuie sa fie un domeniu stabil, cu reguli stabile, nu cu schimbari anuale, in functie de ideile fiecarui om care ocupa temporar postul de ministru al Educatiei.

Pentru TNL, Educatia este o prioritate nationala, nu doar la nivel declarativ. “Invatamantul romanesc are nevoie de un cadru adecvat in care sa se dezvolte si care sa permita resurselor umane si financiare sa-si gaseasca o cale axata pe principiile si normele democratice si europene” - Lucian Ionescu, presedinte TNL Arges

Consideram ca balbaielile actualei coalitii referitor la pachetul de legi privind Eduatia – dovezi, de altfel, ale incompetentei celor care ne guverneaza - sunt rezultatul trist al luptei politice, atat PD-L (prin comisia Miclea) cat si PSD (prin ministrul Ecaterina Andronescu) dorind sa-si asume, pe nedrept, titlul de reformator al invatamantului romanesc.

In acesta lupta politica interesele celor din invatamant, dar mai ales ale elevilor si studentilor, nu sunt luate in considerare de nimeni. Cerem, pe aceasta cale, sa se termine cu tergiversarile politicianiste, astfel incat o propunere de pachet legislativ sa fie cat mai curand transmis Parlamentului spre dezbatere si aprobare, iar rezultatul final sa fie o lege serioasa, coerenta si adaptata, pentru un invatamant modern si eficient.

Lucian Ionescu

Presedinte TNL Arges