sâmbătă, 27 februarie 2010

Buta si intrebarile (fara raspuns)


Ca si parte a "sistemului", stiu ca intrebarile si interpelarile adresate ministrilor sau primului ministru de catre parlamentari fac parte din activitatea acestora. Si stiu ca sunt anumiti parlamentari care pun accent pe depunerea de intrebari si interpelari pentru a le face guvernantilor cunoscute problemele locale sau de interes national si, eventual, chiar sa le sugereze rezolvari. Repet. Pe langa depunerea de proiecte legislative, luari de cuvant in plen si votarea legilor, depunerea de intrebari si interpelari face parte din activitatea parlamentarului. Prin consecinta logica, ai luari de cuvant in plen, initiative legislative si ai depus intrebari si interpelari, ai activitate. Deci nu consumi banii contribuabilului degeaba!
Deci... Citesc in Top ca PDL-istul Sorin Buta sta prost la capitolul "activitate parlamentara": luari de cuvant in plen - 1, propuneri legislative initiate - 7, intrebari si interpelari - 1. O puteti citi aici. E adresata colegului sau de partid, ministrul Berceanu. Bun, zic. O intrebare e ceva mai mult decat nici una. Problema e ca s-a gandit si domnul deputat sa-l intrebe pe ministrul transporturilor despre situatia drumului DN 73 (Pitesti-Campulung) tocmai cand se stia deja ca lucrarile vor incepe in 2010. Asta ridica doua ipoteze. Ori deputatul campulungean nu stia nimic despre soarta drumului ce uneste Pitestiul de Campulung (desi colegul sau local de partid - Bogdan Ivan - e director in Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale) ori a tinut cu tot dinadinsul sa trimita o intrebare la care sa primeasca un raspuns pozitiv. Ca sa poata zice ca, uite, el a atras atentia asupra problemei si aceasta e ca si rezolvata. Inclin sa cred a doua ipoteza.

Si pentru ca am adus aminte despre activitatile parlamentare ale deputatilor cu colegii prin Arges... Sper ca in curand sa pot face o statistica a activitatii lor, bazandu-ma pe numarul de luari de cuvant in plen, a propunerilor legislative si a intrebarilor si interpelarilor depuse de la inceputul mandatului. Ca tare ma roade cine taie frunza la caini pe banii mei!

miercuri, 24 februarie 2010

Reclamatii...



Fara comentarii... Are si numar de inregistrare :)

Dragobete



Stiati ca, de Dragobete, fetele se acuzau unele pe altele pentru farmecele de uraciune facute impotriva adversarelor? Pentru mai multe informatii despre obicieiurile de Dragobete, click aici.
Daca vreti sa vedeti ce este Dragobetele, wikipedia va sta la dispozitie.

marți, 23 februarie 2010

Drumurile noastre toate...


La cate gropi are orasul nostru, dar si judetul Arges (a se vedea DN 73), ma gandesc ca putina imaginatie poate crea lucruri minunate. Eu am dat doar cateva idei. Mai astept si de la voi cateva.

luni, 22 februarie 2010

Sah


Ti-a placut sambata? Si asta nu e decat o mutare: sah. Urmeaza matul! Ghici cine va castiga...

duminică, 21 februarie 2010

Primul banc cu Dacia Duster


Doi nemti discuta intr-un showroom:

- Ce-i asta, Dacia Duster?

- Duster…da

- Romaneasca, nu?

- Da, romaneasca..

- Buna, nu? Garda inalta, cauciucuri groase…

- Mda..

- Ma, ce ti-e si cu romanii astia…ar face orice numai sa nu-si repare drumurile

vineri, 19 februarie 2010

Blogul meu, nominalizat la Gala premiilor TNL

Imediat dupa Congresul National al PNL, va avea loc Gala Premiilor TNL, prilej cu care tineretul liberal din intreaga tara va fi rasplatit pentru proiectele derulate in 2009. TNL Arges a depus opt candidaturi, pentru opt categorii de premii.

Prima candidatura ar fi pentru ,,Cea mai activa filiala”, tinerii liberali din Arges neratand punctarea niciunei sarbatori, de la Dragobete si pana la Focul lui Sumedru, dincolo de participarile la toate campaniile electorale.

O alta candidatura ar fi cea la categoria ,,Cel mai bun site web”, locul ocupat fiind deja cunoscut – locul 3, dupa Sibiu si Sectorul 3, potrivit numarul de accesari.

Pentru ,,Cea mai originala actiune de campanie” TNL Arges promoveaza proiectul ,,Pune mana si voteaza”. Acest proiect este vizat si pentru categoria ,,Cel mai bun material de campanie”. ,,Cel mai important eveniment local” este promovat ,,Focul lui Sumedru”, la care au participat in jur de 2.000 participanti. Andrei Mosteanu, preseintele Clubului Studentesc Liberal, candideaza la categoria ,,Cel mai activ tanar liberal”, iar Bogdan David, consilier local la Campulung, la categoria ,,Cel mai activ tanar in administratia locala”. Mihai Petre, consilierul deputatului Andrei Gerea, concureaza pentru ,,Cel mai bun blog”, Tanarliberal.blogspot.com facand valuri inclusiv in presa locala.

joi, 18 februarie 2010

miercuri, 17 februarie 2010

"Da-l in pula mea pe Geoana..."

N-am zis-o eu. A zis-o Vanghelie. Nu ma credeti. Ascultati aici:

"Cititi, vo rog..."

De Mircea Diaconu

,,Cititi, va rog...
Chiar daca unii dintre dumneavostra nu stiti, aflati ca pe la 1050 e.n., intr-un oras persan traia un om care se numea Omar Khayyam. Si-a spus Khayyam dupa tatal lui care era fabricant de corturi, deci khayyam. In toata viata lui a facut matematica, filosofie si, probabil undeva in noptile sale persane, a scris poezie, sub stelele secolului acela, in urma cu o mie de ani.

Am mai citit din poezia lui cand eram tanar, imi trebuia la facultate. S-a intamplat insa, sa citesc de curand si, batran fiind si eu, trecut deja prin cea mai mare parte a vietii mele, am contatat ca tot ce i-a trecut prin suflet si prin munte acestui om, dincolo de sublima poezie, este exact ce simt si vreau si eu, alt om, la distanta de o mie de ani. Am fost fericit, m-am linistit, m-am impacat cu lumea, care era aceeasi acum o mie de ani, chiar daca si el voia sa o schimbe, ca si mine, ca si tine. M-am linistit, m-am impacat cu ea, caci acel om, noi si cei de peste alta mie de ani suntem universul. Cititi, va rog, Omar Khayyam si va veti linisti.”

duminică, 14 februarie 2010

joi, 11 februarie 2010

Reforma in PSD



Caricaturist: Catalin Draghici

miercuri, 10 februarie 2010

marți, 9 februarie 2010

luni, 8 februarie 2010

Trecutul revine...



"De cate ori te culci cu cineva, te culci si cu trecutul acestuia"

Se aplica si in politica?

sâmbătă, 6 februarie 2010

De week end...




Intr-un bar din Costesti, Arges

vineri, 5 februarie 2010

Comunicat de presa TNL Arges

Asistam in ultima saptamana la o agitatie fara precedent in partidul de guvernamant. PD-L-ul incearca sa se regaseasca doctrinar, pregatind in acest sens o modificare a statutului. Facand abstractie de vechea zicala ,,tara arde si baba se piaptana’’, care s-ar justifica din plin in acest context, simtim nevoia sa ne erijam intr-un focus-grup constituit ad-hoc, pentru a ne spune si noi opinia pe marginea acestui subiect:
-daca un partid politic se metamorfozeaza treptat, de-a lungul unor decenii, chiar secole, suferind transformari doctrinare influentate de actualizarile ideologiei de la care se revendica formatiunea in cauza, este ceva absolut firesc;
-daca insa un partid incearca fortat sa se transforme genetic, modificandu-si brusc si radical ADN-ul, si asta nu o singura data ci de mai multe ori in decursul unui deceniu, este cu totul altceva: acoperirea oportunismului, parvenitismului si incompetentei prin demagogie ieftina, lucru demonstrat in practica de PD-L.
Referitor la schimbarea siglei PD-L,care se pare ca s-a cam ,,ofilit’’, am asistat la mai multe propuneri: Timona, nod marinaresc, peste, sirena (simboluri legate profund si deloc intamplator de domeniul marinaresc), ba chiar roza vanturilor, propunere care in cazul PD-Lului probabil provine de la faptul ca majoritatea liderilor sai sunt adusi de vant din toate punctele cardinale ale politicii romanesti.
Asadar, referitor la crizele de personalitate si identitate prin care trece PD-Lul, facem specificatia ca pentru noi, liberalii, el nu este nici macar un partid al formelor fara fond, ci UN PARTID SI FARA FORME SI FARA FOND.
Ne permitem astfel o sugestie care ar ancora acest partid mai aproape de realitate:
1. Schimbarea denumirii din PD-L in P.P., abrevierea nevenind insa de la PartidulPopular ci de la Partidul Prezidential;
2. Adoptarea uneia dintre urmatoarele variante de sigle:
-,,ciolanul’’, deoarece este singurul lucru pentru care liderii PD-L ar face orice sacrificii;
-,,busola’’, pentru a-si gasi odata pentru totdeauna locul pe axa politicii romanesti;
-,,lumanarea’’, ce are o dubla conotatie: pt ca PD-Lul sa nu mai orbecaiasca in bezna ideologica si pentru ca este simbolul preconizatului deces al economiei nationale puse pe butuci de actualul guvern
Indiferent de transformarile acestui partid insa, concluzia nu este decat una singura, la care a ajuns inaintea noastra intelepciunea populara:
,,LUPU-SI SCHIMBA PARUL DAR NARAVUL BA!’’

joi, 4 februarie 2010

Ce asteptam noi de la tinerii politicieni?

Intotdeauna am crezut, si inca mai cred, ca tinerii politicieni sunt cei care vor schimba Romania in bine... Si o spun constient, fara limba de lemn sau stereotipisme. Dar, cand citesc articole de genul asta, parca ma apuca groaza... Si stau si ma intreb ce au cautat in Parlament tineri ca Radu Vasilica. Doar ca partidul sa se laude ca promoveaza tineri? Nu sunt multumit de "seniorii" care au prins radacini pe cate un scaun si refuza sa se ridice de acolo de frica sa nu ramana fara el. Dar sunt constient ca de la unii chiar avem ce invata. E si vorba aia romaneasca: "Cine nu are batrani, sa isi cumpere".
Si nu ii iau apararea lui Andrei Gerea doar pentru ca e seful meu. Ii iau apararea pentru ca el a inteles ce inseamna experienta unui om "uns cu toate alifiile". Pentru ca, de cele mai multe ori, a apreciat un sfat. Si pentru ca are ceea ce altii au aflat doar din carti (sau nici macar de acolo): bun-simt!
Si, pentru ca tot am adus aminte de bunul simt, va recomand sa cititi ce a scris astazi Sutu. Mie mi-a placut si sper sa va placa si voua.

miercuri, 3 februarie 2010

Florin Calinescu, exclus din PNL



Adus cu surle si trambite in partid, Florin Calinescu a fost exclus din PNL. Si astfel incepe curatenia in PNL Pitesti! Referinte aici si aici.

Recunoasteti personajul?



Daca nu v-ati dat seama cine este, click aici.

UPDATE: Tare mi-ar placea sa-i vad copii pe Andrei Gerea, Lucian Ionescu, Mihai Burdusa, dar si pe Alina Gorghiu, Diana Tusa sau Mihai Voicu. Deci arunc leapsa... Cine se incumeta?

Fara cuvinte...



Cuvintele nu isi mai au rostul. Referinte aici.

marți, 2 februarie 2010

Flacara violet la Campulung

Doamne, mare ti-e gradina dar multi sunt cei care au sarit gardul...

luni, 1 februarie 2010

Mari mancatori de rahat


Tare sunt curios care e cel mai mare mancator de rahat loco. Eu ii propun pe Bourica si pe Gheorghe. Voi pe cine propuneti?

PS: Aceasta postare nu are nici o legatura cu postarea precedenta...

"Este o mascarada" Cine?

Se spune ca cine organizeaza niste alegeri are un mic avantaj. Lucrul asta il stie si Adrian Miutescu, ca doar a organizat si el cateva alegeri in partid. Numai ca de data asta s-a cam intors roata si l-a prins in offside. Suparat tare, fostul presedinte al PNL Arges declara prin presa ca se simte furat. Dar uita ca pentru astfel de opinii s-a incercat si excluderea mea din partid. Asa ca unde este mascarada?



Sau totul este relativ, depinzand de ce parte a usii te afli?