vineri, 30 aprilie 2010

joi, 29 aprilie 2010

Who the Beep is Boc?

Intr-o lipsa crasa de idei de subiecte (macar eu nu conduc Guvernul pe vremuri de criza), mi-am provocat colegii la un experiment. Eu urma sa zic un cuvant, ei sa reactioneze spontan si sa zica... ce le da prin minte. Putea sa fie un desen animat, un personaj de film, un savant, o marca de masina, un personaj ilustru... orice.
Cuvantul-cheie a fost... BOC.
Sa vedem ce raspunsuri spontane am primit.

"Alba-ca-Zapada" (Oana)
"Bocanila din Bambi" (Radu)
"Un bocanc pe care il scoti cu undita din apa" (Miruna)
"Un pitic atat de mic/ Facea baie-ntr-un ibric" (Anca)
"Cosasul aka Dl cu coasa" (Alex)
"Matiz (micul gigant)" (Adriana)
"Trompeta" (Recunosc, EU)
"Scaparici din Maria Mirabela" (Catalina)
"Pinguin" (alta Catalina)
"Cioc" (Maria - nu m-am prins daca era vorba despre rima sau despre oul pe care i l-a dat tac-su de cap)

Analiza. Cu alte cuvinte, primul om in stat dupa primul om in stat, adica premierul, cel care trebuie sa ne conduca, era sa zic corabia pe vremuri de furtuna, este asimilat cu personaje de desene animate, de cele mai multe ori simpatice sau de dimensiuni reduse.
Trag concluzia ca ori colegii mei nu sunt cu mintile acasa, ori Boc are o problema de imagine in cel mai bun caz.

miercuri, 28 aprilie 2010

miercuri, 21 aprilie 2010

Top 10 propuneri legislative stupide

Drumul spre iad e pavat cu bune intentii. Sau cu aberatii. Din dorinta de a atenua efectele crizei, in ultimul an si jumatate demnitarii s-au intrecut in initiative controversate. Spun ca vor sa lupte cu efectele crizei, insa nu fac decat sa provoace dezbateri aprinse. In ultimul an, parlamentarii, ministrii si edilii s-au intrecut in propuneri legislative bizare.

Un top 10 al propunerilor legistative stupide ar arata asa:

1. Suspendarea prin OUG a executarii hotararilor judecatoresti
2. Hipermarketurile si supermarketurile, inchise duminica
3. Impozit 10% pentru salariile sub salariul mediu brut
4. Amenzi rutiere proportionale cu veniturile
5. Taxa pe produsele fast-food
6. Taxa pe alcoolul vandut noaptea
7. Subventii agricole de 300 de euro/hectar
8. Tichete-cadou pentru pensionari
9. Taxa de tranzit pentru vehiculele grele
10. Suport financiar pentru depozite de legume

Si acum haideti sa vedem de ce...


AMENZI RAPORTATE LA VENITURI
Lansare: Aprilie 2010
Autori: Cinci senatori PDL

Motivatie: Bogatii nu respecta reglementa-rile rutiere din cauza sanctiunilor nesemnifi-cative. In consecinta, amenzile ar trebui stabilite in functie de venituri: pana in 50.000 de lei anual, punctul-amenda va fi 10% din salariul mediu pe economie, 50.000-300.000 de lei – 3% din venit, iar peste 300.000 de lei – 1% din venit
Impact estimat: N/A
Critici: Disproportia sanctiunilor: pentru venituri de 4.166 de lei lunar, punctul-a-menda va fi de 60 de lei, in timp ce pentru 4.167 de lei lunar, acesta va fi 1.500 de lei!


IMPOZIT PE VENIT IN DOUA TREPTE
Lansare: Martie 2010
Autor: Georgian Pop (PSD)

Motivatie: Introducerea unui sistem „mai echitabil“ de impozitare a veniturilor: 10% pentru sumele aflate sub salariul mediu brut pe economie (1.940 de lei in luna februarie a acestui an), 16% peste acest prag
Impact estimat: Trei milioane de salariati vor incasa mai multi bani
Critici: Incasarile bugetului de stat ar putea scadea cu peste 1,5 miliarde de euro anual, avand in vedere ca circa 70% din salariati s-ar incadra in primul nivel de impozitare. In plus, cum multi angajati isi negociaza salariul net, scaderea ar fi resimtita in special de angajatori.


SUBVENTII AGRICOLE DE 300 DE EURO PE HECTAR
Lansare: Septembrie 2009
Autori: Patru senatori PNL

Motivatie: Rezolvarea unor probleme legate de finantarea agriculturii autohtone
Impact estimat: N/A
Critici: Conform Tratatului de aderare la Uniunea Europeana, Romania a acordat in anul 2007 subventii agricole in cuantum de 25% din cele acordate in vechile state membre, urmand ca valoarea lor sa creasca anual cu 5%. Cuantumul lor poate fi suplimentat cu maximum 50%, astfel incat poate ajunge la cel mult 163 de euro pe hectar in 2010.

SUPORT FINANCIAR PENTRU DEPOZITE DE LEGUME
Lansare: Iulie 2009
Autori: Opt deputati PSD si PDL

Motivatie: Stimularea productiei si valori-ficarii legumelor si fructelor. In acest sens, se propune punerea la dispozitie de terenuri pentru constructia de depozite de produse agricole, subventionarea cu 25%-40% a constructiei si cu 60% a energiei electrice consumate
Impact estimat: N/A
Critici: Reprezentantii Guvernului au aratat ca fondurile europene disponibile pentru agricultura pot acoperi pana la 75% din costurile unor asemenea investitii.


INCHIDEREA HIPERMARKETURILOR SI SUPERMARKETURILOR DUMINICA
Lansare: Aprilie 2010
Autor: Valeriu Steriu (PDL)

Motivatie: Incurajarea vanzarilor in piete si in micile magazine
Impact estimat: N/A
Critici: Consiliul Concurentei va analiza propunerea, pe care o considera ca avand „potentiale efecte de natura anti-concurentiala“. Se incalca dreptul de alegere al consumatorului si sunt afectate afacerile retailerilor (duminica aduce pana la 20% din vanzarile saptamanale), dar si cele ale furnizorilor, care distribuie cea mai mare parte a marfurilor prin marile magazine.

TAXA PE FAST FOOD
Lansare: Ianuarie 2010
Autor: Attila Cseke (UDMR)

Motivatie: Alimentatia nesanatoasa duce la cresterea imbolnavirilor si, implicit, la creste-rea cheltuielilor de sanatate, reducerea pro-ductivitatii si a capacitatii de munca, scaderea calitatii vietii si scaderea sperantei de viata
Impact estimat: Venituri suplimentare la buget evaluate intre cateva zeci de milioane si un miliard de euro
Critici: Taxa ar aduce cresteri de preturi, sca-derea vanzarilor si, in consecinta, concedieri si falimente. Granita intre produsele sanatoase si cele nesanatoase nu e deloc clara. Se vor stimula evaziunea si artificiile fiscale.

TAXA DE TRANZIT PENTRU VEHICULELE GRELE
Lansare: 2007-2010
Autori: Autoritatile locale din Timisoara, Tulcea, Giurgiu, Barlad

Motivatie: Reducerea poluarii, a deteri-orarii carosabilului sau punerea de presiune pe guvern pentru constructia unei centuri
Impact estimat: N/A
Critici: Orasele respective nu au varianta ocolitoare sau aceasta este incompleta si nu deserveste decat o parte din destinatii. „Este un abuz al autoritatilor locale, care incalca atat tratatul de aderare al Romaniei, cat si directivele europene“, spun reprezentantii transportatorilor.

TICHETE CADOU PENTRU PENSIONARI
Lansare: Iunie 2009
Autor: Mircia Giurgiu (PDL)

Motivatie: Pensiile sunt mici, in timp ce preturile produselor si serviciilor cresc continuu. Drept urmare, pensionarii cu pensii sub 1.500 de lei ar trebui sa primeasca tichete cadou de cate 200 de lei de Paste si Craciun, indexabile anual cu rata inflatiei
Impact estimat: 0,4% din PIB
Critici: Reprezentantii Guvernului conside ra ca alocarea tichetelor ar fi discriminatorie, avand in vedere ca exista numeros personal activ remunerat cu pana in 1.500 de lei. In plus, initiatorul nu identifica sursele de finantare pentru punerea in practica a propunerii sale (care ar insemna un efort bugetar de 2,1 miliarde de lei anual).

BONUS: TAXA PE ALCOOLUL VANDUT NOAPTEA
Lansare: Ianuarie 2010
Autor: Consiliul Local Oradea

Motivatie: Cei care consuma alcool noaptea vandalizeaza spatiul public. In consecinta, lo -calurile si magazinele unde se consuma/care vand alcool trebuie sa plateasca 3.000-5.000 de lei anual pentru fiecare ora in care sunt deschise in intervalul orar 23-6
Impact estimat: N/A
Critici: Vandalii se pot imbata si acasa, cu bautura cumparata in timpul zilei sau de productie artizanala. In plus, spune prefectul de Bihor, chioscurile nu pot fi puse pe acelasi palier cu barurile.

Sursa: Capital

luni, 19 aprilie 2010

Zero absolut


Zero absolut este punctul de pe scara termodinamica la care energia termica a unui sistem isi atinge minimul, in sensul ca nu se mai poate extrage caldura din sistem.

Asa cum temperatura are un punct zero, toti avem un punct zero al nostru. Eu inca il mai caut pe al meu. Al tau care e? Sau al lui? Hai sa aflam pe ZeroAbsolut.ro

vineri, 16 aprilie 2010

11 lucruri ce nu se invata la scoala

Bill Gates a tinut un discurs la un liceu despre cele 11 lucruri pe care elevii nu le-au invatat si nu le vor invata la scoala. El a scos in evidenta faptul ca sentimentul de automultumire si invataturile "corecte" din punctul de vedere al politicilor educationale au creat o generatie de copii care nu au deloc notiunea de realitate si despre felul in care realitatea aceasta i-a destinat esecului in lumea reala.

Regula nr. 1: Viata nu e dreapta - obisnuieste-te cu ideea!

Regula nr. 2: Lumii prea putin ii pasa de stima ta de sine. Lumea se asteapta sa realizezi ceva INAINTE de a fi multumit de tine insuti.

Regula nr. 3: Nu vei castiga 60.000$ pe an de indata ce parasesti bancile scolii. Nu vei fi vicepresedintele vreunei companii cu telefon in masina decat atunci cand vei fi muncit pentru acestea.

Regula nr. 4: Daca crezi ca profesorul tau e sever, stai sa vezi cand o sa ai un sef!

Regula nr. 5: A lucra intr-un fast-food nu este ceva sub demnitatea ta. Bunicii tai aveau o alta denumire pentru asta: o numeau sansa.

Regula nr. 6: Daca o dai in bara, nu e vina parintilor tai, asa ca nu te mai smiorcai in legatura cu greselile tale, ci invata din ele.

Regula nr. 7: Inainte de a te fi nascut, parintii tai nu erau atat de plicticosi ca acum. Au ajuns asa din cauza ca trebuie sa-ti plateasca cheltuielile, sa-ti spele hainele si sa te asculte pe tine spunandu-le cat de grozav te crezi. Asa ca inainte de a te porni sa salvezi jungla de parazitii generatiei parintilor tau, incearca sa-ti despaduchezi propriul dulap.

Regula nr. 8: Poate ca scoala ta a scapat de invingatori si invinsi, insa viata NU. In unele scoli au abolit corigentele si elevul poate incerca de cate ori vrea el sa dea raspunsul corect la o intrebare. Asta nu seamana, deloc, cu NIMIC din viata reala.

Regula nr. 9: Viata nu se imparte in semestre. Nu ai verile libere si pe foarte putini angajatori ii intereseaza sa te ajute sa "te gasesti". Faci asta in timpul liber.

Regula nr. 10: Ce vezi la televizor NU e viata reala. In viata reala oamenii chiar trebuie sa mai plece din cafenele si sa mearga la serviciu.

Regula nr. 11: Fiti amabili cu tocilarii. Exista sansa ca in viitor sa lucrati pentru vreunul dintre ei.

joi, 15 aprilie 2010

Let`s Do It, Romania

Echipa “Let’s Do It, Romania!”, care si-a propus sa curete tara de gunoaie pe 25 septembrie, ii invita pe argeseni sa dea o mana de ajutor pentru a trasa harta gunoaielor din judet.
Cu ajutorul acestei harti va fi posibila marea curatenie in toamna. Proiectul a fost ideea unui estonian si, in 2008, Estonia a facut curatenie generala. De atunci Let’s Do It a devenit o miscare internationala.
Weekend-ul trecut, in judetul Cluj, 100 de voluntari au luat parte la intocmirea hartii deseurilor. Ei au identificat mormanele de gunoaie cu ajutorul GPS-urilor si au transmis coordonatele geografice, dimensiunile si compozitia deseurilor.
In Arges, exista doar 36 de voluntari inscrisi. Echipa “Let`s Do It, Romania!” cere sprijinul tuturor romanilor pentru etapa de cartare, care va rezolva multe dintre necunoscutele proiectului. Toti cei care dispun de GPS, masina sau bicicleta, timp liber, energie si, mai ales, doresc sa vada Romania curata, sunt incurajati sa se inscrie pe site la sectiunea “Implica-te!”
Daca proiectul va reusi, Romania va stabili un record, fiind cea mai mare tara europeana care a facut curatenie generala.

marți, 13 aprilie 2010

Costy vs Belodedici


Costy e prietenul si colegul nostru de la partid... Si lui Costy ii place fotbalul foarte mult. Nu stiu cu ce echipa de fotbal tine, dar asta e mai putin important... Important e ca vrea sa il dribleze pe Belodedici. Iar pentru asta, are nevoie de sustinerea ta aici. Eu, ca si multi altii, l-am votat! Hai sa facem front comun si sa il aducem pe locul 1!





luni, 12 aprilie 2010

Un Top fara politica

De ceva timp, ziarul Top nu mai are articole de politica. Pana astazi cand am citit un articol la sectiunea Politica, de pe site-ul ziarului. Si nu era scris de Mihai Paul Codunas, asa cum ma invatasem. Si am auzit ca MPC a parasit redactia ziarului Top. Nu pot sa bag mana in foc ca e adevarat aceast fapt, dar nu iese fum fara foc, nu? Oricum, ii simt lipsa lui Codunas si a politicului in Top.

Una peste alta, am gasit pe internet un sondaj privind increderea in ziaristi. Fara comentarii, va las sa aruncati un ochi pe sondaj...



Sursa Sutu.ro

vineri, 9 aprilie 2010

Vine Al Treilea Razboi Mondial

Nostradamus zice ca Tigrul nu aduce o perioada buna, pe 11 noiembrie anul curent urmand sa inceapa lupta intre SUA si Europa de vest, intre Franta si Marea Britanie si un conflict urias in peninsula Crimea. Profetul mai spune ca Europa se va prapusi din punct de vedere economic, taman acum cand unele state dau sa iasa din criza. Colac peste pupaza, in Marea Neagra se va produce o catastrofa avand la baza hidrogenul sulfurat, cel cu care se hranesc unele bacterii dar nu lasa majoritatea vietuitoarelor sa-si duca traiul... 50 de milioane de rusi vor pieri in razboi, patru lideri vor cadea si un nou razboi va incepe dupa o scurta perioada de pace. O pasare imensa va trece peste SUA, eliberand o bomba. Oamenii vor plange cu lacrimi de sange...

Tabloul este intr-adevar inspaimantator dar si hilar pe alocuri. In primul rand, ce ar avea de impartit SUA cu Europa de vest? Cu rusii mai intelegem, dar cu Franta, Germania, Spania? Toate aceste tari sunt prinse in UE, care depaseste ca putere, din aproape toate punctele de vedere, SUA. Partea ce mai frumoasa este ca, dincolo de tot scepticismul din lume, exista o infima probabilitate ca toate acestea chiar sa se intample, caz in caz ne va cam disparea zambetul de pe buze. Omul a prezis multe alte lucruri care chiar s-au intamplat. La fel si cu acel calendar maya care anunta sfarsitul lumii in 2012, cand de fapt calendarul lor se termina atunci, dar toti se sperie intr-o ecuatie in care orice este practic posibil. Previziunile se adeveresc sau sunt infirmate. Trebuie numai sa se ajunga la timpul potrivit, pentru a compara textul cu realitatea.

Putem sa pornim de aici un exercitiu interesant. Sa devenim profeti si sa facem previziuni! Sa vedem cele mai tari previziuni in comentarii! Cat despre Nostradamus, vom trai si vom vedea...

miercuri, 7 aprilie 2010

Viziteaza Parisul on-line

Vrei sa vizitezi Parisul, TourEiffel, Muzeul Louvre... dar nu ai bani sa le vezi? Incearca on line. Aici.