joi, 26 august 2010

Scoala de vara pe teme juridice

Prima scoala de vara pe teme juridice, „Justitia in 2010”, isi deschide portile la sfarsitul lunii august (27 – 29), la Curtea de Arges.

Evenimentul este organizat de deputatul Alina Gorghiu, in parteneriat cu Asociatia „O Sansa pentru Viitor” si Facultatea de Drept – Universitatea Bucuresti, alaturi de alti sustinatori ai proiectului, precum Editura Universul Juridic, Wolters Kluwer Romania si Juridice.ro.

Scopul declarat al acestui eveniment este acela de a implica studentii in dezbateri si polemici oferite de practica juridica. Accentul va cadea pe eficienta, lacunele si modelele oferite de sistemul juridic in situatii de aplicabilitate practica. La cursurile scolii juridice de vara vor participa 46 de studenti ai Facultatii de Drept.

Cadrul teoretic va consta in prezentari sustinute de personalitati ale acestui domeniu: avocati, notari, executori, mediatori, lichidatori, profesori, persoane din domeniul arbitrajului, parlamentari juristi.

La scoala de vara pe teme juridice de la Curtea de Arges au confirmat prezenta urmatorii: Teodor Melescanu, Tudor Chiuariu, Mircea Diaconu, Elena Bustea, Iulia Scantei, Radu Bobei, Bogdan Diaconu, Arin Avramescu, Bogdan Dima, Calin Andrei.

Printre temele propuse se numara: procedura arbitrala si practica Tribunalului Arbitral, procedura insolventei, procedura notariala, prezentarea pasilor catre o cariera de succes in domeniul juridic, perspective drept constitutional, propuneri de modificare a Constitutiei, prezentarea unei noi proceduri juridice – medierea etc.

Pe parcursul celor trei zile, cazarea, transportul si cursurile vor fi in intregime suportate de organizatori.

miercuri, 18 august 2010

Ordonanta de urgenta

La facerea lumii, Dumnezeu, pentru a-i ajuta pe oameni sa prospere, a hotarat sa dea printr-o "Lege Divina" fiecarei natii cate doua virtuti.

Astfel, El i-a facut :

- pe elvetieni - ordonati si respectuosi fata de legi;

- pe nemti - disciplinati si rationali;

- pe englezi - perseverenti si studiosi;

- pe japonezi - muncitori si rabdatori;

- pe francezi - culti si rafinati;

- pe spanioli - veseli si ospitalieri

.....samd.

Cand a ajuns la romani, I-a spus ingerului consilier care si nota:

- romanii vor fi inteligenti, cinstiti si buni politicieni..

Dupa ce a publicat-o in "Monitorul Celest", ingerul a remarcat:

- Doamne, ai dat tuturor popoarelor cate doua virtuti, iar romanilor trei. Oare in acest fel, nu cumva ei ii vor depasi si exploata pe toti ceilalti ?

- Aoleu, asa e ! Ai dreptate ! Atunci sa revenim cu o "Ordonanta de urgenta".

" Pentru ca virtutile Dumnezeiesti, odata acordate, nu se mai pot lua inapoi, precizez ca nimeni nu va putea avea si folosi mai mult de doua virtuti, in acelasi timp!"

Si astfel, se explica de ce romanii.

- care sunt inteligenti si cinstiti, in nici un caz nu fac politica;

- cei care sunt cinstiti si fac politica, in mod sigur nu sunt inteligenti;

- care fac politica si sunt inteligenti, categoric nu sunt cinstiti.

miercuri, 11 august 2010

Presedintele spune lucruri traznite



Referinte: Traian Basescu catre Gheorghe Stefan, zis si Pinalti: “Ce faci? Nebronzat, ne… Ce faci? Politicienii sunt bronzati, nu i-ai vazut la televizor? Dupa ce ca lipsesc permanent de la Parlament, acum sunt suparati ca le-am taiat 25% Haaaa! ha! ha!” Ghiciti unde a fost saptamana trecuta presedintele Basescu…

Raspunsul:

marți, 3 august 2010

Viitura PDL



In urma sedintei lunare desfasurate la Baile Herculane, Tineretul National Liberal a observat inca o data faptul ca guvernarea lui Traian Basescu si a Elenei Udrea este o suma de vorbe nefondate, ce nu se regasesc in reformele pe care statul roman le necesita. Situatia dezastruoasa a statiunii Baile Herculane si a statiunilor turistice din Romania in general, ne fac sa intelegem necesitatea reorganizarii si structurarii obiectivelor turistice care apoi pot ele insele deveni un brand, o imagine a Romaniei.

Avem brand, dar acesta este gol de continutul ce trebuie sa il promoveze. Un logo furat se doreste a fi imaginea turistica a Romaniei. Tineretul National Liberal isi arata ingrijorarea cu privire la modul in care acest guvern falimentar intelege a aborda reinvigorarea turismului din tara noastra. Turistii vor veni in Romania pentru serviciile bune ce le putem oferi si nu pentru ruinele unui batran nume ce astazi sta sa se prabuseasca.

PD-L demonstreaza in fiecare zi ca partid de guvernamant, ca nu este in stare sa reprezinte interesele romanilor, ci doar a camarilei de partid. In incercarea sa de a defini o buna guvernare, cabinetul Basescu – Boc – Udrea, a reusit sa distruga si ultimele sperante ale romanilor in statul democratic de drept.

Dupa ce au reusit sa le scada salariile medicilor si profesorilor, dupa ce au reusit sa creasca TVA-ul, se pare ca urmatorul pas este batjocorirea culturii si patrimoniului romanesc.

Saptamana aceasta, la Shanghai, Ministerul Turismului nu a binevoit sa arboreze steagul rosu – galben si albastru al Romaniei, ci un simbol furat de la o firma de salubrizare din Europa. Nu avem pretentia de la Elena Udrea sa ii invite pe straini pe urmele lui Brancusi, Eliade sau Enescu, dar am avea totusi pretentia de a nu mai lega numele Romaniei de tertipuri ieftine si mercantile, menite a umple buzunarele clientelei pdl-iste.

Tineretul National Liberal isi exprima ingrijorarea profunda fata de aceasta politica de deningrare a spiritului national. Avand pe umeri istoria inaintasilor liberali care au facut din Romania un centru cultural al Europei, ne permitem pe aceasta cale sa ii invitam pe actualii guvernanti sa intelega ca arta guvernarii nu echivaleaza cu arta furtului, a spagii sau a ilegalitatilor.

Guvernarea PDL se prezinta astazi precum viitura ce a inundat si saracit Romania. Guvernarea PDL reuseste sa darame tot ceea ce romanii si-au construit in viata lor, privandu-i de proiectele lor, de o viata decenta si de un trai european, dar aducand Romania in noroiul lumii a treia.

luni, 2 august 2010

Aduceri aminte...



Pentru ca, se pare, uitam prea repede...