joi, 25 iunie 2009

Prea multe note de 10 la Bac. Unde sunt "tampitii"?

Inspectorii scolari bucuresteni vor verifica modul in care elevii au fost notati la proba orala de limba romana la Bacalaureat, in conditiile in care aproape 5.000 de elevi au luat nota maxima.
Din cei 23.000 de elevi care au dat examenul, in jur de 5.000 au luat 10. Notele maxime la proba orala de limba si literatura romana sunt des intalnite si in restul tarii.
Peste 1.800 de elevi au luat note intre 8 si 9, aproape 1.800 intre 6 si 7 si putin peste 1.300 note intre 5 si 6. Doar 70 de candidati au luat, in Capitala, note sub 5, iar un singur candidat a fost eliminat din examen.

Sursa Ziare.com

Deci... unde sunt "tampitii" domnului Basescu?
Eu trag doua concluzii din stirea asta. Ori domnul Basescu s-a inselat amarnic cand a afirmat ca invatamantul romanesc scoate tampiti pe banda rulanta ori elevii sunt foarte buni la limba si literatura romana. In acest ultim caz, s-ar putea zice ca inspectorii scolari bucuresteni se "ofica"de faptul ca elevii tin cu tot dinadinsul sa-l contrazica pe domnul presedinte si doresc sa verifice notele de 10.
Adica... ai nerusinarea sa iei 10 la BAC? Comisie, verificare... Pai cine esti tu, ma, sa-l contrazici pe presedinte?!

Un comentariu:

  1. De fapt, initial a zis ca scoala scoate filosofi. Doar in prezenta unui filosof cunoscut (d-l Liiceanu) a dat-o la intors si a zis chestia cu "tampitii". De-ale lui Base !

    RăspundețiȘtergere