vineri, 20 noiembrie 2009

Mihai Paul Codunas voteaza pentru un presedinte de bun simt

Editorial Top, de Mihai Paul Codunas

Cred ca a merge la vot este optiunea corecta. Stiu ca sunteti si suntem revoltati de mizeria cotidianului, in buna parte cauzata de hotiile, complicitatile vinovate, de neputinta si de aroganta unei clase politice care merita huiduita ca pe stadion. Stiu ca v-ati saturat de promisiunile neonorate ale politicienilor, de minciunile pe care le debiteaza cu o dezinvoltura suparatoare. A ne refuza, insa, dreptul la vot nu este cea mai potrivita forma de prostest.

Nu rezolvam nimic daca nu votam duminica. Ba din contra. Absenta de la urne a oamenilor inteligenti si cinstiti, dar dezamagiti pe bune de atitudinea clasei politice, ar fi un pericol pentru democratie. Ganditi-va ca sunt destui care vor vota doar pentru bani sau pentru bautura, la fel cum nu putini sunt cei care vor veni la urne, „naivi“, ca sa voteze ce le zice primarul. De ce voi sa stati in casa, iar ei sa decida? Mie, unul, nu-mi convine.

Este acesta unul dintre motivele pentru care voi vota. Voi vota pentru un presedinte de bun simt. Pentru un presedinte care realmente sa fie al tuturor romanilor. Pentru un presedinte care sa invite natiunea la solidaritate si la efort. Pentru un presedinte deloc razbunator, capabil sa ierte si sa dialogheze cu toata lumea ori de cate ori este nevoie de medierea sefului statului. Pentru un presedinte dincolo de disputele politice. Pentru un presedinte care sa construiasca, iar nu sa distruga.

Am mai scris despre calitatile pe care le doresc a le avea viitorul presedinte. Fara a ma entuziasma, fara a considera ca este solutia salvatoare (nu cred in oameni providentiali, cel putin nu in politica), optiunea mea este pentru Crin Antonescu. Nu stiu ce sanse are. Nu ma intereseaza. Votandu-l pe el, ma incumet, insa, sa sper ca voi vota pentru un presedinte de bun simt.

Un comentariu:

  1. am facut un livetext FOTO la confruntarea din seara asta. va invit sa edeti cum a iesit! antonescu a castigat seara asta!

    RăspundețiȘtergere