joi, 26 august 2010

Scoala de vara pe teme juridice

Prima scoala de vara pe teme juridice, „Justitia in 2010”, isi deschide portile la sfarsitul lunii august (27 – 29), la Curtea de Arges.

Evenimentul este organizat de deputatul Alina Gorghiu, in parteneriat cu Asociatia „O Sansa pentru Viitor” si Facultatea de Drept – Universitatea Bucuresti, alaturi de alti sustinatori ai proiectului, precum Editura Universul Juridic, Wolters Kluwer Romania si Juridice.ro.

Scopul declarat al acestui eveniment este acela de a implica studentii in dezbateri si polemici oferite de practica juridica. Accentul va cadea pe eficienta, lacunele si modelele oferite de sistemul juridic in situatii de aplicabilitate practica. La cursurile scolii juridice de vara vor participa 46 de studenti ai Facultatii de Drept.

Cadrul teoretic va consta in prezentari sustinute de personalitati ale acestui domeniu: avocati, notari, executori, mediatori, lichidatori, profesori, persoane din domeniul arbitrajului, parlamentari juristi.

La scoala de vara pe teme juridice de la Curtea de Arges au confirmat prezenta urmatorii: Teodor Melescanu, Tudor Chiuariu, Mircea Diaconu, Elena Bustea, Iulia Scantei, Radu Bobei, Bogdan Diaconu, Arin Avramescu, Bogdan Dima, Calin Andrei.

Printre temele propuse se numara: procedura arbitrala si practica Tribunalului Arbitral, procedura insolventei, procedura notariala, prezentarea pasilor catre o cariera de succes in domeniul juridic, perspective drept constitutional, propuneri de modificare a Constitutiei, prezentarea unei noi proceduri juridice – medierea etc.

Pe parcursul celor trei zile, cazarea, transportul si cursurile vor fi in intregime suportate de organizatori.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu