joi, 3 septembrie 2009

TNL cere Premierului Emil Boc sa se razgandeasca in privinta Legilor Educatiei

Tineretul National Liberal isi manifesta ingrijorarea acuta fata de decizia premierului Emil Boc de a incepe procedurile pentru adopatarea raspunderii Guvernului pe Legile Educatiei. Studentii liberali, ca orice alti studenti sau elevi din Romania, sunt direct afectati de haosul din invatamant, motiv pentru care cerem Guvernului ca cel putin acum, in al 12-lea ceas, sa renunte la procedurile de asumare a raspunderii si sa supuna acest pachet de legi unor dezbateri serioase parlamentare, dezbateri la care sa participe si specialisti. De altfel, si rectorii celor mai importante Universitati in tara sunt de parere ca adoptarea Legilor Educatei prin asumarea raspunderii guvernamentale este absurda.

Legile Educatiei trebuie sa corespunda, tehnic, vremurilor contemporane, dar si realitatilor europene, iar in egala masura trebuie sa fie agreat de elevi, studenti, sindicate si amendat de profesori acolo unde este cazul. In plus, consideram ca avem nevoie de un pachet de legi care sa nu se mai schimbe de la an la an; invatamantul trebuie sa fie un domeniu stabil, cu reguli stabile, nu cu schimbari anuale, in functie de ideile fiecarui om care ocupa temporar postul de ministru al Educatiei.

Pentru TNL, Educatia este o prioritate nationala, nu doar la nivel declarativ. “Invatamantul romanesc are nevoie de un cadru adecvat in care sa se dezvolte si care sa permita resurselor umane si financiare sa-si gaseasca o cale axata pe principiile si normele democratice si europene” - Lucian Ionescu, presedinte TNL Arges

Consideram ca balbaielile actualei coalitii referitor la pachetul de legi privind Eduatia – dovezi, de altfel, ale incompetentei celor care ne guverneaza - sunt rezultatul trist al luptei politice, atat PD-L (prin comisia Miclea) cat si PSD (prin ministrul Ecaterina Andronescu) dorind sa-si asume, pe nedrept, titlul de reformator al invatamantului romanesc.

In acesta lupta politica interesele celor din invatamant, dar mai ales ale elevilor si studentilor, nu sunt luate in considerare de nimeni. Cerem, pe aceasta cale, sa se termine cu tergiversarile politicianiste, astfel incat o propunere de pachet legislativ sa fie cat mai curand transmis Parlamentului spre dezbatere si aprobare, iar rezultatul final sa fie o lege serioasa, coerenta si adaptata, pentru un invatamant modern si eficient.

Lucian Ionescu

Presedinte TNL Arges

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu