sâmbătă, 27 februarie 2010

Buta si intrebarile (fara raspuns)


Ca si parte a "sistemului", stiu ca intrebarile si interpelarile adresate ministrilor sau primului ministru de catre parlamentari fac parte din activitatea acestora. Si stiu ca sunt anumiti parlamentari care pun accent pe depunerea de intrebari si interpelari pentru a le face guvernantilor cunoscute problemele locale sau de interes national si, eventual, chiar sa le sugereze rezolvari. Repet. Pe langa depunerea de proiecte legislative, luari de cuvant in plen si votarea legilor, depunerea de intrebari si interpelari face parte din activitatea parlamentarului. Prin consecinta logica, ai luari de cuvant in plen, initiative legislative si ai depus intrebari si interpelari, ai activitate. Deci nu consumi banii contribuabilului degeaba!
Deci... Citesc in Top ca PDL-istul Sorin Buta sta prost la capitolul "activitate parlamentara": luari de cuvant in plen - 1, propuneri legislative initiate - 7, intrebari si interpelari - 1. O puteti citi aici. E adresata colegului sau de partid, ministrul Berceanu. Bun, zic. O intrebare e ceva mai mult decat nici una. Problema e ca s-a gandit si domnul deputat sa-l intrebe pe ministrul transporturilor despre situatia drumului DN 73 (Pitesti-Campulung) tocmai cand se stia deja ca lucrarile vor incepe in 2010. Asta ridica doua ipoteze. Ori deputatul campulungean nu stia nimic despre soarta drumului ce uneste Pitestiul de Campulung (desi colegul sau local de partid - Bogdan Ivan - e director in Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale) ori a tinut cu tot dinadinsul sa trimita o intrebare la care sa primeasca un raspuns pozitiv. Ca sa poata zice ca, uite, el a atras atentia asupra problemei si aceasta e ca si rezolvata. Inclin sa cred a doua ipoteza.

Si pentru ca am adus aminte despre activitatile parlamentare ale deputatilor cu colegii prin Arges... Sper ca in curand sa pot face o statistica a activitatii lor, bazandu-ma pe numarul de luari de cuvant in plen, a propunerilor legislative si a intrebarilor si interpelarilor depuse de la inceputul mandatului. Ca tare ma roade cine taie frunza la caini pe banii mei!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu