vineri, 5 februarie 2010

Comunicat de presa TNL Arges

Asistam in ultima saptamana la o agitatie fara precedent in partidul de guvernamant. PD-L-ul incearca sa se regaseasca doctrinar, pregatind in acest sens o modificare a statutului. Facand abstractie de vechea zicala ,,tara arde si baba se piaptana’’, care s-ar justifica din plin in acest context, simtim nevoia sa ne erijam intr-un focus-grup constituit ad-hoc, pentru a ne spune si noi opinia pe marginea acestui subiect:
-daca un partid politic se metamorfozeaza treptat, de-a lungul unor decenii, chiar secole, suferind transformari doctrinare influentate de actualizarile ideologiei de la care se revendica formatiunea in cauza, este ceva absolut firesc;
-daca insa un partid incearca fortat sa se transforme genetic, modificandu-si brusc si radical ADN-ul, si asta nu o singura data ci de mai multe ori in decursul unui deceniu, este cu totul altceva: acoperirea oportunismului, parvenitismului si incompetentei prin demagogie ieftina, lucru demonstrat in practica de PD-L.
Referitor la schimbarea siglei PD-L,care se pare ca s-a cam ,,ofilit’’, am asistat la mai multe propuneri: Timona, nod marinaresc, peste, sirena (simboluri legate profund si deloc intamplator de domeniul marinaresc), ba chiar roza vanturilor, propunere care in cazul PD-Lului probabil provine de la faptul ca majoritatea liderilor sai sunt adusi de vant din toate punctele cardinale ale politicii romanesti.
Asadar, referitor la crizele de personalitate si identitate prin care trece PD-Lul, facem specificatia ca pentru noi, liberalii, el nu este nici macar un partid al formelor fara fond, ci UN PARTID SI FARA FORME SI FARA FOND.
Ne permitem astfel o sugestie care ar ancora acest partid mai aproape de realitate:
1. Schimbarea denumirii din PD-L in P.P., abrevierea nevenind insa de la PartidulPopular ci de la Partidul Prezidential;
2. Adoptarea uneia dintre urmatoarele variante de sigle:
-,,ciolanul’’, deoarece este singurul lucru pentru care liderii PD-L ar face orice sacrificii;
-,,busola’’, pentru a-si gasi odata pentru totdeauna locul pe axa politicii romanesti;
-,,lumanarea’’, ce are o dubla conotatie: pt ca PD-Lul sa nu mai orbecaiasca in bezna ideologica si pentru ca este simbolul preconizatului deces al economiei nationale puse pe butuci de actualul guvern
Indiferent de transformarile acestui partid insa, concluzia nu este decat una singura, la care a ajuns inaintea noastra intelepciunea populara:
,,LUPU-SI SCHIMBA PARUL DAR NARAVUL BA!’’

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu